HAYDAR IŞIĞIN METİN KEMAL KAHRAMAN KARDEŞLERİN ELEŞTİRİSİNE ELEŞTİRİ

05.05.2012 18:11

 Haydar ışık Kürtler arasındaki popiliterisini bütün dünya kamoyuna mal etmiş gözüküyor ki, metin kemal kardeşlerin kendi adını kullanarak isim yapmaya çalıştığını iddia ediyor, oysa metin kemal kahramanın böyle bir şeye ihtiyaçları olmadığını, sanırım göz ardı ediyor. Ve ekliyor 

“Bana hakaret etmekle kendilerinin yüceleceğini sananlar, bilemezler ki, 70 yılın çilesi, emeği, eğilmeyen Dersimli kişiliğiyle Haydar Işık'a değil, Dersim'in kutsal ziyareti Duzgın'e karşı duruyorlar.” Kendisine hangi aynadan bakıyor bilinmez ama duzgın le eşdeğer tuttuğu kesin. Bunlara gerekçe olarakta dersimde açmış olduğu fırndan ve 22 kişiye iş sağladığından bahsediyor, belediyeye aldırdığı kepçeden dem vuruyor.

Devam ediyor , 31 yıldır dersime gidemediğinden malının devlet tarafından gasp edildiğinden, eğer idris bitlisi zihniyetinde olsa bunları yaşamayacağından bahsediyor, aslında sorulan soruya verilen cevap oldukça alakasız, Kürtlerin Osmanlıyla yaptığı işbirliği sizi rahatsız etmiyor mu sorusuna yine Kürtler için mücadele verip sürgüne gittiğinden bahsediyor, tamamen saptırmaca. Devam ediyor kürt mücadelesi dersime gerekli saygıyı önemi veriyor vermese içlerinde işim olmaz diyor. Eğer Kürtler böyle yapsaydı derken bile bilinç altında Kürtlerden farklı olduğunu zaten bildiğini haykırıyor. Ama edindiği kimlik ve görmüş olduğu prestij kendi çıkarlarının böyle olması gerektiğini gösteriyor bize, yine biz biliyoruzki Kürtlerin ulusal yaklaşık 10 tane kanalı varken zazacaya verdikleri saygı ortadadır, kürt kurumlarında zazaca konuştuğumda çok uyarıldığımıda eklemek istiyorum böyle bir saygı sanırım kastettiği, zazanın yok sayıldığı, zazayım demenin ihanetçilik olduğunu sık sık tekrarlayan kürt zihniyetine hiç maruz kalmamış sanırım. Seyit rızanın Kürtlük için mücadele ettiğini ve bunu mücadele sırasında yazdığı mektuplardan sentezlediğini nuri dersiminin tamamen referans olacağını söylüyor, peki soruyoruz İngiliz hükümetine mektuplar yazdı seyit rıza, seyit rıza, seyit rıza İngilizce biliyordu da biz mi bilmiyorduk bunu, yoksa tepeden tırnağa kürt milliyetçisi olan idrisi bitlisinin o mektupta oraya ne yazılırsa yazılsın kürt halkı yazacağından şüpheleri mi var onu da merak ediyoruz. İşi daha da abartıp tarihin derinliklerinden dersim kültürünü raflardan alıp insanlarımıza bir harika olarak sunan metin kemal kardeşlerin bilgilerin hürriyet gazetesinden derleme olduğunu yazarak açıkçası hakarette bulunuyor. Osmanlıdan günümüze kadar Osmanlıdan ötesini kürt olarak kabul eden bir zihniyeti referans veriyor, evet Osmanlıdan günümüzde Türkler ankaradan sonrasını kürt saymış olabilirler bu gün zaten bu yanlışı yok etmeye çalışıyor arkadaşlarımız, Osmanlı bu şekilde görmesine rağmen Kürtlerin bu ayırımın gayet iyi farkında olduğunu pratikte çok iyi biliyoruz. Karşı çıkıldığında ise hemen devletçi mit ajan yaftasını direkt olarak yapıştıryor sayın haydar. 

Devam ediyor. Biz, TRT 7 de „Zazaki ve Dersimce“ isteyenleri eleştirdik. Bunu istemek işbirlikçiliktir, sahtekarlıktır, diyoruz. Nedenimizi de söylüyoruz. Kürtçe anayasal yasak altındayken bu programlara çıkıp gıy gıy yapmak Kürde hakarettir. Yani bu gün trt 6 da Kürtçe gıy gıy yapılması dogru ama söz konusu zazaca olunca yanlış işbirlikçilik oluyor ve kürde hakaret oluyor. Bakarmısınız mantığa 10 tane kanalın olacak bir de türkiyede olacak ama bi tanesinin zazaca olması kürtlere hakaret olacak.Buda sevgili haydar ışığın adaleti olsa gerek. Ekliyor sayın haydar “ Metin,- Kemal Kahraman Kardeşlere şunu demek istiyorum. Nesiniz siz? Eğer ben Kürt değil, Zazayim diyorsanız, buna kimsenin diyeceği yoktur. Ama gizli Zazacılık yapıp Kürtleri bölmeyi amaçlayan, devlete karşı zayıf düşüren, bölen parçalayan konumundaysanız, bu işi mertçe açıklayınız. Kimin hangi safta olduğu artık toplum tarafından bilinmelidir” Yani şunu demek istiyor zazalar kendilerini birey olarak zaza ifade edebilirler ama bunu kendi halklarına söyleyemezler, siz ancak bizim izin verdiğimiz şeyleri telafuz ederisniz, öyle bir duruma getiriyor ki yine hakaretin bini bin para, eskiden bölücü Kürtler kabul edilirken, bu gün o bölücülüğü onlar zaza olduğunu söyleyenlere yaparak içlerine düşen inanılmaz korku ve kaygıları ortaya vuruyorlar, son tahlilde kimin devletle işbirliği içinde olduğunu zaten bütün kamuoyu görüyor, gelinen noktada Osman baydemirin yaptığı konuşmada olduğu gibi kürdün türke türkün kürde kurşun sıkması günahtır gibisinden, bunlar devletle işbirliği değil ama zazaysanız ve bunu söylüyorsanız hainsiniz çünkü her şey kürt milliyetçilerinin tekelinde yürür, bu güne kürt hareketinin zazalar tarafından gördüğü destekse yalan olmuş gözüküyor. Haydar ışık bencede şöyle bir aynanın karşısına geçip vicanını dinlesin kim daha dürüst kim halkının yanında kim halkını kendi şahsi ünvanı için satıyor onu görsün.

Son olarak : sayın haydar ışık unutmayın ki bir dilin sanatçıların küçümsemek onları değersizmiş gibi göstermek tarihte düşülebilecek en büyük gaflettir çünkü

“ bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.”


Search Engine Submission - AddMe